KETAN SALAK

Recipe by: Fatmah Bahalwan

Bahan:
500 gr   beras ketan
500 ml  air
150 gr   gula merah
1 lbr      daun pandan, sobek-sobek
½ btr     kelapa, kupas, parut
½ sdt    garam

Cara membuatnya:
-          cuci beras ketan, lalu kukus hingga panas dan beruap. Sementara itu masak air dan gula jawa hingga mendidih dan gula larut , saring.
-          Tuang ketan panas pada air gula jawa panas, aduk rata hingga menjadi aron. Tuang kedalam kukusan lagi, letakkan daun pandan diatasnya, kukus lagi 20 menit. Angkat.
-          Sajikan dengan taburan kelapa parut yang sudah diaduk dengan garam.(fb)

About these ads

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 95 other followers

%d bloggers like this: