INTALU KARUANG

Sumber: Sedap Sekejap

BAHAN:
200 gram tepung ketan
175 ml air
1/2 sendok makan air kapur sirih

BAHAN SAUS :
400 ml santan dari 1/2 butir kelapa
125 gram gula merah, disisir halus
1 butir telur, dikocok

CARA MEMBUAT :
1.      Campurkan tepung ketan, air, dan air kapur sirih lalu bentuk bulat sebesar kelereng.
2.      Rebus santan dan gula lalu saring. Didihkan lagi dengan menambahkan bulatan tepung ketan.
3.     Setelah bulatan terapung, masukkan kocokkan telur sambil diaduk.

Untuk 8 porsi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: