BUBUR KETAN HITAM

Recipe by: fatmah bahalwan

Bahan:
200 gr   beras ketan hitam (yang belum disosoh)
2 ltr       air
100 gr   gula pasir
2 lbr      daun pandan

Saus santan :

250 ml  santan kental
¼ sdt    garam

Cara membuat:

–          cuci bersih beras ketan hitam, rendam semalaman (6 jam).
–          Masak beras ketan dan air hingga mendidih meletupletup dan menjadi bubur
–          masukkan gula pasir dan daun pandan, masak hingga bubur kental. Angkat.
–          Masak bahan saus sambil diaduk-aduk hingga mendidih. Angkat.
–          Sajikan bubur ketan hitam bersama sausnya.

1 Response so far »

  1. 1

    mustika said,

    mantabb kiy….humm..nyummmyyy…


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: